Składniki suche;
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru trzcinowego lub 3 łyżki syropu z agawy
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki mokre;
1/3 szklanki oleju
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
250 ml mleka roślinnego ( u mnie sojowe, lekko słodkie Alpro)
Dodatkowo:
Ulubione sezonowe owoce
Wystarczy zmieszać suche i mokre składniki, dodać ulubione owoce i gotowe.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 15-20 minut, aż zrobią się lekko złote.
Przestudzone muffiny można posypać zmielonym ksylitolem lub cukrem pudrem.
Idealne do kawki :)
Smacznego!
Ile babeczek wychodzi z tego przepisu? Ile mniej więcej dać jagód na taką porcję? Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńOkoło 12 babeczek. Jagód powinno być około 250 gram. Pozdrawiam i życzę udanego wypieku :)
OdpowiedzUsuń